Belçika'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Brüksel Yunus Emre Enstitüsü, T.C.  Brüksel Başkonsolosluğu ile birlikte bir konser düzenledi.

Gerçekleşen klasik müzik konserinde Belçika'da doğup büyüyen altı Türk müzisyenden oluşan Brusphorus oda müziği topluluğu sahne aldı.

Brüksel Güzel Sanatlar Merkezi'nde (BOZAR) düzenlenen konser, Belçikalı Şef Christian Debauve yönetiminde icra edildi. İki bölümden oluşan konserde, Sergei Rachmaninoff, Joseph Jongen, Franz Schubert ve Ludwig van Beethoven'ın eserleri sunulurken, konserin kapanışında ise keman virtüözü ve besteci Hasan Niyazi Tura'nın dünya prömiyerini yaptığı "Quintette" adlı eseri icra edildi.

Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Türk gençlerin bir araya gelerek böyle oluşumlara imza atmasının öneminde dikkat çekerek, "Gençlerin konserler vermeleri, elbette ki buradaki Türk toplumunun profilini daha çok yükseltilmesi ve daha belirgin bir şekilde gösterilmesi bakımından önem arz ediyor. Bu bağlamda biz de genç Türk müzisyenlerle Brüksel Başkonsolosluğu çalışanları olarak gurur duyuyoruz" dedi.

Dinleyicileri yetenekleriyle etkileyen topluluğun üyeleri de gördükleri ilgi karşısında memnuniyetlerini ifade ettiler. Gözde Sevdir'in keman, İpek Akdeniz'in viyolonsel, Simay Aydın'ın flüt, Çağıl Şanlıdağ, Umut Vicdan ve Buket Kartal'ın piyano çaldığı topluluk, bu tür projelerde tekrar yer almayı istediğini söyledi.

Gözde Sevdir, Belçika'daki Türklerin kurduğu ilk klasik müzik topluluğunun isminin yaşadıkları "Brüksel" ile İstanbul Boğazı anlamına gelen "Bosphorus" kelimesinden oluştuğunu belirterek, "Hem Türkiye'den hem de Belçika'dan bir şeyler katmak istedik. Belçika artık ikinci evimiz oldu. İkisini bir tutup böyle bir şey yaptık" şeklinde konuştu.