İstanbul Brüksel’i Büyüledi

Yazıcı-dostu sürüm

Mihaela Alpayer’in “Büyüleyici İstanbul” adlı tezhip ve minyatür sergisi Brüksel’de sanatseverlerle buluştu.

Ünlü tezhip ve minyatür sanatçısı Mihaela Alpayer’in “Büyüleyici İstanbul” sergisi Yunus Emre Enstitüsü Brüksel Türk Kültür Merkezi’nin destekleri ile T.C. Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği Sergi salonunda açıldı. Serginin açılısına AB Daimi Büyükelçisi Selim Yenel’in yanı sıra çok sayıda Türk ve yabancı sanatsever katıldı.

Romanya doğumlu sanatçı Mihaela Alpayer, eserlerinde klasik anlayışa sadık kalmaya özen göstermiş, kattığı modern yorumlar ile minyatür sanatında kendine has yeni açılımları sanatseverlerle paylaşmıştır. Alpayer, “Büyüleyici İstanbul” ile İstanbul’a olan sevgisini, farklı iki kültürün özünden beslenerek geçmişin büyüleyici ve mistik havasını sanatseverlerle buluşturmakta.

 

Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinin himayelerinde Brüksel Türk Kültür Merkezi’nin desteğiyle gerçekleşen sergi 12 Haziran 2014 tarihine kadar gezilebilecek.

Mihaela Alpayer Kimdir?

1971 yılında Romanya'nın Ploieşti şehrinde doğdu. 1999 yılında Türkiye’ye gelip  yerleştikten  sonra  Geleneksel  Türk Süsleme sanatlarına  tutkuyla bağlanmış ve 2002-2003 yıllarında Kubbealtı Nakışhanesinde Gülnur Duran'dan ilk tezhip derslerini almıştır.

 

2003 yılından 2007 yılı sonuna kadar Mamure Öz yönetimindeki Sema Nakışhanesinde tezhip eğitimi alan sanatçı, 2004-2006 yılları arasında, Semih İrteş ve Mamure Öz hocaların eğitim verdikleri Topkapı Sarayı Türk Süsleme Sanatları Tezhip Kursunu bitirmiştir. Halen Semih İrteş hoca ile Tezhip İhtisas Sınıfı’nda çalışmalarına devam etmektedir.

2009 yılında Klasik Türk Sanatları Vakfı  Minyatür Ana Sanat Dalında Taner Alakuş hocayla minyatür çalışmalarına başlayan Alpayer'in, 2009 yılında yaptığı Kapalıçarşı-Nuruosmaniye minyatürü ödüle değer bulunmuş ve İstanbul Minyatürleri adı altında yayınlanan kitap ve düzenlenen sergiye dahil edilmiştir. Yine 2010 yılı Nisan ayında Klasik Türk Sanatları Vakfınca düzenlenen İstanbul ve Erguvan konulu yarışmada bu kez Erguvan İmparatorluğu isimli eseri ödül kazanarak koleksiyona dahil edilmiş ve 30 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen sergide yer almıştır.