Belçika'da İlhan Erşahin ve Hüsnü Şenlendirici "Wonderland" Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

İstanbul’un müzikal zenginliğini sahneye taşımayı amaçlayan doğusuyla batısıyla İstanbul'un kültürel zenginliğinin ve müzikteki çeşitliliğini birleştirmek isteyen İstanbul Ekspres Festivali bu sene 20 Kasım 2015 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü’nün de partnerliği ile Belçika’nın Gent şehrinde bulunan Handelsbeurs konser salonunda yapıldı.

Festival çerçevesinde gerçekleştirilen konserde caz sanatçısı İlhan Erşahin’in müziğin birbirinden farklı türünde isminden saygıyla söz ettiren klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ile kurduğu topluluk, geleneksel ile modern arasındaki eklektik ses dünyasını İstanbul ekseninde kaynaştıran müzikleriyle dinleyiciyle buluştu.

Çalış tekniği Sonny Rollins ve Joe Henderson gibi efsane isimlerle kıyaslansa da kendi sesini uzun bir süre önce bulan Erşahin’in, klarnet sanatçısı Şenlendirici ile kurduğu topluluk, geleneksel ile modern arasındaki eklektik ses dünyasını İstanbul ekseninde kaynaştırdı.

Erşahin’in İstanbul’la olan ilişkisinin ve Türk müziğine olan merakının gözlemci ve içten ifadesi olan Wonderland’de, cazın vazgeçilmez öğeleri, saksafon, bas, davul ve gitar, Türk müziğinin kilometre taşları olan klarnet ve darbukayla nispeten yumuşatılmış dijital bir ortamda buluştu. Arabesk, dub, trip-hop, elektronik caz, drum’n’bass, Balkan ve Roman müziklerini melodik bir dalgada bütünleştiren konser izleyicilerden beğeni aldı.