Transpoésie Şiir Gecesi

Yazıcı-dostu sürüm

Her sene Avrupa Dil Günleri kapsamında EUNIC üyesi Kültür Enstitülerinin partnerliği ile gerçekleştirilen ‘’Transpoésie’’ Şiir gecesi bu sene de katılımcıların yoğun ilgisi ile 7 Ekim 2015 tarihinde Passa-Porta kitapevinde şiir severler ile buluştu.

Transpoésie şiir gecesi ‘’Kriz ve Şiir’’ başlığı altında ‘’Kriz çağdaş şiirin gereksinimi mi yoksa onun için bir tehdit unsuru mudur” sorusu tartışıldığı gecede şair katılımcılar ve şiir severler krizin şiirdeki sosyal, ekonomik, siyasi ve mistik yansımalarını irdeledi.

Çok dilli ve kültürlü programda Türk şair Mehmet Yaşin, İtalyan şair Christina Alziati, Fransız şair Stéphane Bouquet, Moldovalı şair Irina Nechit ve Belçikalı şair Peter Ghyssaert kendi dillerine has fonetik ile şiir severlere şiirlerinden kesitler sundu.

Gecede Mehmet Yaşin, Savaş Zamanı, Hata, Dünya evi, Cambridge Morgu ve Manzara Tablosunun İçinde isimli şiirlerini yorumlarken gerçekleşen şiir okumalarının ardından soru-cevap bölümünde şiir severler şairlere şiirleri hakkında sual yönelterek şairlerin yorumlarından istifade etti.

Gece soru-cevap bölümünün ardından verilen kokteylle son buldu.